Moeders voor Moeders

Afgelopen zaterdag 2 juni stond ik op de kraammarkt in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Allemaal hormonen in de lucht dus. Zoveel bolle buiken bij elkaar. Leuk en inspirerend. Zo ook mijn buurvrouw die op de kraammarkt stond voor Moeders voor Moeders. Esmée is bijna anderhalf dus het is alweer een tijdje geleden dat ik zwanger was. Ik was even vergeten wat Moeders voor Moeders nu precies doet.

Zij zamelen urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. En hiervan worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Op dit moment is er een tekort aan dit geneesmiddel. Vrouwen met een kinderwens moeten hierdoor een ander medicijn gebruiken welke minder goed is. Of de behandeling moet worden uitgesteld.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik helaas niet meegedaan. Er werd weinig over verteld, ik kende alleen de naam. Bij een eventuele volgende zwangerschap zal ik zeker mee willen doen. Door mijn gesprek ben ik geraakt door het belang hiervan. Dat je een andere vrouw kan helpen om ook zwanger te worden is zo bijzonder. Het moederschap is zo speciaal, dat gun je elke vrouw.

Neem ook eens een kijkje op hun mooie site: http://www.moedersvoormoeders.nl.

Moeders voor Moeders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s