Inbakeren, allemaal vragen?

Ik krijg veel vragen over inbakeren. Wat is inbakeren, hoe werkt het, wanneer mag het niet? In de webshop heb ik namelijk de mooie inbakerdoeken “Swaddles” van Aden + Anais. Het blijkt dat de meeste mensen ze gewoon mooi vinden en daarom kopen. Dat zijn ze natuurlijk ook maar het belangrijkste is dat je er veilig mee kan inbakeren. Tijd dus om een aantal blogs te wijden aan inbakeren.

Aden + Anais inbakerdoeken

Inbakeren is het “van schouders tot voetjes inwikkelen” van je baby. Niet alle baby’s hebben het nodig. Is je baby geboren na een moeizame of snelle bevalling? Of heeft je baby last van krampjes of maakt je baby onrustige bewegingen? Vaak gaan deze baby’s meer huilen van vermoeidheid en worden zo moe van het huilen. Dan is inbakeren misschien een oplossing. Inbakeren kan leiden tot rust, een gevoel van veiligheid en geborgenheid, ze gaan meer slapen en minder huilen.

Mijn dochter Esmée is ook erg snel ter wereld gekomen. Ze dacht waarschijnlijk “Ik blijf eerst nog even lekker zitten, warm en veilig”. Want pas tien dagen na de uitgerekende datum liet ze van zich horen. En dat ging heel snel… Daarnaast had Esmée de eerste drie maanden erg last van krampjes. Wij hebben dan ook gekozen om in het begin in te bakeren. En het heeft gelukkig gewerkt! Het is ook niet niks natuurlijk. Eerst veilig in mama haar buik en dan ineens in die grote wereld waar je je armen en beentjes kunt bewegen. Dat is toch vreemd? Esmée, en wij natuurlijk ook, heeft er veel profijt van gehad. Ze is een goede slaper. Gelukkig sliep ze al snel goed door.

Aden + Anais Bamboo Mela

Dit is natuurlijk mijn ervaring met inbakeren. In volgende blogs zal ik er verder op ingaan. Dus tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s