Timboo: Bamboe groeit als … bamboe

Wanneer ik op een (kraam)markt sta krijg ik veel reacties over de kleurrijke tutteldoekjes van Timboo. Vaak wordt direct geroepen Barbapapa! Maar dat zijn ze zeker niet.

Tutteldoekjes, speendoekjes

Tutteldoekje Timboo

Timboo is een Belgisch merk dat alle producten vervaardigd uit natuurlijke materialen. Bamboe wordt veel gebruikt. Maar waarom bamboe?

Bamboe groeit als….bamboe. Zonlicht alleen is al voldoende om de plant flink te laten groeien.

Bamboe kan veel water opnemen. Hierdoor groeit deze plant erg snel. Het is dan ook niet verrassend dat bamboetextiel 60% meer vocht kan absorberen dan katoen. Daarnaast is de stof erg soepel en ontzettend zacht.
Nog een bijzonder feitje, en erg belangrijk voor de hygiëne van onze kindjes, is dat bamboe een anti bacteriële stof aanmaakt. Hierdoor zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig en ook het productieproces zelf is milieuvriendelijk. Bamboe is dus van nature anti bacterieel en is volledig biologisch afbreekbaar.

Allemaal pluspunten van de tutteldoekjes van Timboo. Geen gedoe met de speen. Deze raakt je niet meer kwijt en ook voor ons mama’s zijn de tutteldoekjes heel gemakkelijk dankzij het zakje aan de achterzijde om de speen te beschermen in je tas.

Handig opbergen van de speen

De tutteldoekjes zijn er in de vorm van een beer, eend of konijn. En je wordt helemaal vrolijk van de leuke kleurtjes! Een echte baby musthave!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s