Het verhaal achter Safe Dreams

Safe Dreams streeft ernaar van een ledikant een veilige plek te maken. Dit geeft ouders een extra gerustgesteld gevoel. Zo wil Safe Dreams helpen om zowel ouders en baby’s een goede nachtrust te geven. Waarom zijn de producten van Safe Dreams ontwikkeld? Wat is het verhaal hierachter?

The Cot Wrap

De Cot Wrap is het kindje van moeder Louise Guinda. Zij kwam met het idee nadat ze een verschrikkelijke ervaring had met haar pasgeboren zoon Ali.

“Zoals zoveel ouders ging ik ervan uit dat een ledikantbumper veilig zou zijn, omdat deze overal verkrijgbaar zijn. Maar toen Ali ongeveer 5 maanden oud was vond ik hem met een blauw gezichtje happend naar adem omdat zijn gezicht tegen de ledikantbumper gedrukt zat. Het was een verschrikkelijke ervaring en ik heb de bumper direct verwijderd.

Ali begon meerdere malen per nacht wakker te worden met zijn arm of been buiten het ledikant. Ik heb maanden gezocht naar een veilige oplossing, maar was verrast en teleurgesteld dat ik deze niet kon vinden.

Na meer dan een jaar ontwikkeling en testen op veiligheid is de Cot Wrap in November 2010 gelanceerd. Safe Dreams is begonnen aan de eettafel maar de Cot Wrap is nu de meest verkochte ledikantbumper op Amazon en heeft vele prijzen gewonnen”.

Cot Wrap Ledikantbumper

Cot Wrap Ledikantbumper

Safebreathe toys

“Ik was bezorgd om knuffels in Ali’s ledikant te laten liggen in verband met het risico op verstikken. Maar hij zag er zo eenzaam uit in zijn grote ledikant zonder een knuffelvriend. Hierdoor is het idee ontstaan voor de Safebreathe knuffels Hoppy en Patch. Knuffels die zijn gemaakt van  3D airmesh en gevuld met hollowfibre om ze zo ademend mogelijk te maken. Hoppy en Patch kunnen in de wasmachine wat perfect is wanneer je te maken hebt met stof allergieën.

Hoppy en Patch zijn in augustus 2012 op de markt gekomen.  De knuffels krijgen veel aandacht van over de hele wereld nadat ze in 2011 de Silver Kind + Jugend Innovation Award hebben gewonnen. Er wordt druk gewerkt aan de vriendjes van Hoppy en Patch”.

Ademende knuffels Hoppy & Patch

Ademende knuffels Hoppy & Patch

Veel ouders zullen zich herkennen in het verhaal van Louise. Ik zelf ook. Toen Esmée nog een baby was sloop ik altijd, nadat ze in slaap was gevallen, haar kamer in om haar knuffel “Mevrouw Schaap” uit haar ledikant te halen. Ik was bang dat ze in slaap zou vallen met haar neus en mond tegen de knuffel aan en dat ze daardoor niet meer kon ademen. De knuffels van Safe Dreams hebben Esmée en ik voor die reden nu niet meer nodig. Esmée is inmiddels een peuter. Esmée beoordeeld nog wel het uiterlijk van de knuffels. En die zijn goedgekeurd! “Zo mooooiii”, zoals Esmée dat zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s