Teddykompaniet knuffeldoekje koe diinglisar sweet originele kraamkadootjesVorige week was ik met mijn 3 kinderen op uitstapje. De jongste (1,5 jaar) had zijn koeien knuffeldoek (genaamd Boe Boe) mee, de dierbaarste knuffel die hij heeft. Ooit toevallig in een kleine winkel gevonden tijdens mijn zwangerschap 2 jaar terug. Uit angst de knuffel te kunnen verliezen heb ik hem in mijn handtas gedaan. Maar ’s avonds toen hij naar bed moest, moesten wij tot onze grote schrik vaststellen dat de knuffel kwijt was. Het was een zware nacht. Continue werd mijn zoontje wakker en moest hij huilen. Zijn broertje en zusje hadden hun knuffels gedoneerd, maar dat mocht niet baten”  –Saskia Scott

Dit is een stukje uit ons gastenboek maar het had ook zomaar een stukje mail kunnen zijn die wij de afgelopen jaren van vele ouders hebben gekregen. Want wanneer schaf je nou een reserveknuffel aan? En wordt deze wel geaccepteerd?

Riley

Riley

Onze dochter had toen ze klein was eigenlijk niet zoveel met knuffels, best jammer als je een moeder hebt die knuffels verkoopt maar goed dan zit je in ieder geval niet met die ene knuffel. Of toch wel? Er komen hier met grote regelmaat knuffels binnen en zo ook weer eens een doos van Happy Horse, ik liet ze aan mijn vriend zien en ineens ging dat koppie van dat kleine meisje op zijn arm helemaal stralen, die kleine klauwtjes vooruit en toen ik haar die knuffel gaf was ze het gelukkigste kind op aarde. Nu heeft ze deze reactie vaker gehad om dan die knuffel nog geen uur later in een hoek te gooien en er niet meer naar om te kijken. Maar deze keer was anders, ze bleef hem vast houden en hij moest en zou mee naar bed. Vanaf dat moment moest Riley overal mee naar toe en ik als een soort havik dat ding maar in de gaten houden want o wee als deze zoek raakt!!!

Maar waar maakte ík mij nou druk om, ik had een paar van die knuffels in huis. Nu valt bij mij dat kwartje dat ik zelf babyspullen verkoop niet altijd even snel, zo ben ik ooit nog eens de Hema in gehold om een slaapzak voor onze dochter te kopen. Ze had zo gespuugd dat ik geen schone meer had, nooit aan gedacht dat ik er een stuk of wat in de webwinkel heb staan. Maar goed dat is een ander verhaal.

De reserveknuffel, Riley nummer 2, uit de voorraad gehaald en lekker de hele middag bij me gehouden zodat hij in ieder geval mijn geur zou hebben en aan haar gegeven. Wat een geluk, ze accepteerde hem gelijk! Na een paar maanden kreeg ik van Happy Horse te horen dat deze lijn eruit ging. Toch wel even een gevoel van paniek want wat als we een Riley kwijtraken??? Dan hebben we er nog maar één …snel de voorraad nagekeken en Mevrouw Schaap had gelukkig nog een Riley in haar assortiment, opluchting! Deze heeft die nacht ook heerlijk tussen mijn vriend en mij in geslapen om vervolgens de volgende ochtend met open armen door onze dochter ontvangen te worden. Eventuele crisis afgewend alhoewel.

Bedje van Rosalie met Riley, Nijn en Muis

Bedje van Rosalie met Riley, Nijn en Muis

Rosalie ging lekker bij Opa en Oma logeren en nu heeft mijn moeder al sinds jaar en dag een Bambi en een Stampertje voor als de kleinkinderen komen slapen. De jongste van mijn broer heeft er al eens één ontvreemd maar die is toch weer teruggekomen en daar lagen ze heerlijk te wachten totdat Rosalie naar bed ging. De volgende ochtend was daar en zo ook het afscheid nemen van Opa en Oma én Stampertje. Dikke, dikke tranen want ze wilde het konijn niet loslaten ook niet toen we Riley voor haar hielden. Riley mocht bij Oma blijven als zij Stampertje maar mee mocht nemen. Zo gezegd zo gedaan met twee reserveknuffels in mijn achterhoofd was dat geen probleem. Maar Stampertje bleek toch de grote liefde van onze dochter te zijn! Zo’n heftige reactie als hij maar even uit het zicht was ongekend, huilen bijna niet te bedaren, een probleem dus.

Want waar haal je nou een knuffel vandaan die jaren geleden bij een AH actie is weggegeven. Na wat speurwerk kwam ik op de knuffelsite terecht en wat een geluk ze hadden er nog twee, allebei besteld want dan kon er weer eentje naar mijn moeder en twee voor Rosalie. En toch was het weer spannend, zou ze deze twee accepteren? Ja hoor, geen probleem!

Maar hoe zit het dan met Riley? Riley moet ook nog steeds overal mee naar toe want voor sommige verdrietjes heb je gewoon Riley nodig!

De Reserveknuffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s