Onlangs heb ik het wiegendekentje van mijn zoon weggedaan. Hij begon op een plek wat dunner te worden. Niet gek na intensief gebruik en wassen, daarbij was hij inmiddels ook al 15 jaar.

Na de periode wieg en ledikant deed hij bij koorts en griep dienst als extra verwarming. Het dekentje was ook zo heerlijk zacht dat het eigenlijk meer een lange platte teddybeer was. Praktisch detail was het extra dekentje met klittenband waarmee je hem dubbeldik kon maken. Vooraf had ik niet bedacht dat dit dekentje zo’n lang en nuttig leven zou hebben.

Toen het dekentje vier was begon ik hem te gebruiken als bescherming van de hoekplek van de crèmekleurige bank zodat ik niet elke week de bank in de was hoefde te doen. Ervaring leerde me dat, toen de bank net één week oud was. Als we gingen picknicken in de woonkamer legde we het neer als kleedje en zo bleef het wiegdekentje een ruim decennium dienst doen voor allerlei speel- en knuffelzaken.

In het assortiment van mevrouw Schaap zijn diverse dekentjes te verkrijgen die knuffelzacht zijn, geweldig van kwaliteit en die ik heel graag op mijn bank zou zien.

Zo is de gebreide wiegdeken van Elodie Details zo verrukkelijk zacht en waanzinnig van ontwerp dat ik hem wel moest kopen. Niet voor mijzelf maar voor een vriendin die nog maar net zwanger was. Misschien belandt dit dekentje over een paar jaar wel op haar bank als de kleine Jip uit zijn ledikant is gegroeid.

Van het merk Jollein heeft mevrouw Schaap diverse dekentjes beschikbaar, heel verschillend in stijlen maar allemaal even comfortabel. Ook deze grofgebreide ledikantdeken leent zich perfect voor een knuffelmoment op de bank. En de kleuren doen denken aan snoepjes!

Maar het dekentje wat ik het allerliefst zou terugzien op mijn bank is wel deze ledikantdeken van Fabulous Goose. De dekentjes vliegen dan ook de webwinkel uit en dat is niet voor niets. Het nostalgische design spreekt een breed publiek aan want ja, bambi.

Allemaal aanraders voor de mama die nu nog haar kleine in wil pakken en warm wil houden met de zachtste materialen. En die nu nog niet kan bedenken dat misschien ook haar 4-jarige ooit liggend op haar week oude bank een gehaktbal gaat eten. Goed inkopen is vooruitzien!

Liefs,

Marianka

Marianka is een vriendin van Claudia, die de mevrouw Schaap website runt. Met Claudia in de lappenmand bekijkt Marianka met haar ervaren moederoog het assortiment van de webshop.

Wiegendekentjes upcycled

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s