Toen mijn zoon klein was was hij bang voor beren. Zelf was ik vroeger bang voor wolven en ik weet niet waarom ik wolven en hij beren eng vond. Ik weet wel dat alle logica van de wereld niet hielp om de angst te overwinnen. Hij was vier, het was bedtijd en voor de zoveelste keer kwamen de berenvragen: wat nou als een beer mijn slaapkamer inkomt? Lieverd, hoe moet een beer nou in huis komen? We wonen twee hoog in een flat, je kan alleen naar binnen met een sleutel van de benedendeur, daarna moet ie met de lift omhoog tot de tweede, daarna moet hij een hele galerij overlopen, onze deur openen met weer een sleutel dus dat gaat natuurlijk nooit lukken.

Inderdaad, niet overtuigend of logisch genoeg; de berenangst bleef. Niets hielp dus na vele eindeloze, in mijn ogen erg logisch beredeneerde, discussies, keek ik om me heen in zijn kamer en greep mijn laatste strohalm vast; een knuffelbeer.

Als we deze beer aan jouw voeteneinde neerzetten en er komt een beer je kamer in dan ziet hij deze beer en denkt hij; hé, hier woont een berenvriend! En dan gaat hij weer weg.

Het werkte; dankzij de knuffelbeer op het bed is hij geen moment meer bang geweest voor een beer in zijn kamer. Werkte dit met alles maar zo.

Liefs,

Marianka

Marianka is een vriendin van Claudia, die de mevrouw Schaap website runt. Met Claudia in de lappenmand bekijkt Marianka met haar ervaren moederoog het assortiment van de webshop.

O.B. Designs knuffel Bubba Bear

 

Beregoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s