Kerst heeft voor ieder mens een andere betekenis. Iedereen heeft nu eenmaal een andere associatie met kerstfeest. Kerstcadeaus onder de boom, kerstborrels van werk en kerstdiners met familie. Of misschien niet. Drukke tijden en een jaar wat op zijn eind loopt.

Voor mij is kerst diep inademen en dennengeur ruiken, kaneel en citrus. Zodra het donker wordt steek ik de geurkaarsen aan voor wat licht en sfeer. Elk jaargetijde heeft zijn eigen geur en bij deze tijd zijn het vooral de warme, zware tonen die nadrukkelijk aanwezig zijn met hier een daar een hint naar het naderende voorjaar door leuke bakken met bloembollen, zoals narcis, hyacint en krokus. Ook specifieke geuren en een aanlokkelijk beeld.

De geur en smaak van kerst is vol, warm en rijk. Dat herken je goed in de kerstserie van Tafelgut. De namen van de thee’s spreken net zo tot de verbeelding als de geuren en de smaak. Peppermint cheesecake bijvoorbeeld, of baked apple tea. Een fantastische serie die mij erg aanspreekt omdat de smaken vol zijn maar niet zo opdringerig als ik wel eens heb geproefd van kerstthee’s. De Tafelgut smaken zijn perfect in balans waardoor het zalig inademen is en ontspannen bij je chocolate cooky tea of candy cane punch! Ook vrolijk en fruitig is de raspberry crumble  of de zwarte thee met butterscotch en marshmallow smaak. Als je het blikje opent ruik je direct hoe het zal smaken. In het blikje zie je de gedroogde stukjes fruit of kleine stukjes zuurstok of butterscotch direct. 1 theelepel is genoeg voor een heerlijk kopje kerst!

Wat voor jou de kerst ook gaat brengen; ik wens je heel warme smaakvolle feestdagen toe!

Liefs,

Marianka

Marianka is een vriendin van Claudia, die de mevrouw Schaap website runt. Met Claudia in de lappenmand bekijkt Marianka met haar ervaren moederoog het assortiment van de webshop.

 

De smaak van kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s