Althans zo goed als! Een paar weken geleden gaf ik al aan dat wij gingen verhuizen in eigen huis en het is nu zo goed als af! Alleen nog de laatste dozen uitpakken en een plekje geven. We hebben heel hard gewerkt en met name Richard en een vriend van hem hebben heel veel gedaan. Ik ben meer van het in- en uitpakwerk geweest en oja, 7 … Ikeakasten naar boven helpen sjouwen …

7 kasten zul je denken. Ja, 7 kasten! Rosalie heeft namelijk niet alleen onze kamer gekregen maar ook onze inloopkast en dat is iets wat wij toch ook weer op zolder wilde creëren. Onze zolder was eigenlijk één grote vrije ruimte met heel veel spullen maar hoe gingen wij er dan een fijne slaapplek voor ons van maken? Nadenken, uittekenen maar ook met andere onze ideeën bespreken, zo ook met Richard zijn neef. Hij kwam met het idee om een soort losstaande muur te maken. Aan de ene kant slapen en aan de andere kant kasten en op een dusdanige manier dat je eigenlijk een rondje kunt lopen. Dit idee sprak ons enorm aan want zo hielden we het fijne open karakter van onze zolder én had ik weer een inloopkast.zolder1

Naast de trap naar beneden hebben we een nis gecreëerd om zo een wat knusser geheel te krijgen. Wij hebben ons bed tegen de tussenwand aangezet om zodat wij Rosalie sneller en beter kunnen horen als er wat is. Dat was en is voor mij nog steeds wel een beetje een dingetje maar om heel eerlijk te zijn gaat dat heel goed. Zij wist nacht één al de weg naar boven te vinden.

Met de bedden op hun plek begint eigenlijk het leukste van de hele verbouwing en dat is namelijk het stylen van de kamers! Richard en ik vonden het belangrijk dat onze kamer rust en warmte uit zou stralen. We hebben voor een vrij donkere kleur op onze muur gekozen, het is een grijze tint met een bruine ondertoon. Deze kleur past perfect bij de houten plank die wij op maat hebben laten maken. Van het resthout zijn er nog 4 planken gemaakt voor in de nis. De macramé wandhanger had ik al heel lang op het oog, eigenlijk was hij bedoeld voor Rosalie haar kamer alleen toen ik hem in huis had wist ik dat hij daar niet zou komen … We gaan voor haar een andere uitzoeken bij een lief ex- collegaatje van mij. Zij maakt zulke prachtige macramé dingen waaronder deze wandhangers. Verliefd!!!zolder 2

En toen was het de beurt aan Rosalie haar kamer en om heel eerlijk te zijn hebben we daar niet zo heel erg veel aan verandert. We hadden al het bed, een onderschuifbed van Ikea. Deze hadden wij in gebruik als logeerbed en om hem nu maar weer weg te doen vonden we zonde, het is een hartstikke leuk bed en door de hoge randen geeft het Rosalie ook de geborgenheid die zij fijn vind. Ik ga alleen nog wel de knopjes op de laden veranderen zodat het echt een meisje, meisje bed wordt. Op de wand van de inloopkast … ja echt waar … hebben wij het mooie behang van Little Dutch geplakt en om het geheel af te maken hebben de mannen een mooie barndeur gemaakt. Het beslag en hout (whitewash steigerhout) komen bij Hornbach vandaan. We hebben aan de linkerkant van Rosalie haar kamer nog een zitje gemaakt van twee kast die ook weer bij de Ikea vandaan komen. De kussens die erop liggen zijn door mijn lieve mama gemaakt. En zoals je wel begrijpen is Rosalie ontzettend blij met haar nieuwe kamer.kamer 2

En toch had ik het gevoel dat zowel onze kamer als die van Rosalie nog niet helemaal af was. Ik miste nog iets en aangezien ik zakelijk gezien middenin het inkoopseizoen zat kwam er weer zoveel leuks voorbij waaronder ook merken met mooie kinderkameraccessoires en ineens schoot mij een merk te binnen die ik al heel lang op mijn lijstje had staan en dat was het merk Lorena Canals, zij maakt oa prachtige vloerkleden. Lorena ontwerpt al 25 jaar en is 12 jaar geleden begonnen met het ontwerpen van kleden voor de kinderkamer, zij maakt drie soorten kleden en één daarvan kan dus gewoon in de wasmachine! Hoe handig is dat! Dus snel de leverancier opgezocht om er vervolgens achter te komen dat er 180 verschillende kleden zijn …. Maar na een heel leuk gesprek stelde de leverancier voor dat hij wat items op zou sturen zodat we konden kijken welk kleed leuk zou staan op de kamer van Rosalie en volgens hem moest daar dan ook wat meer aankleding bij in de vorm van manden en kussens.

De kleden kwamen binnen en deze waren nog mooier dan dat ik mij kon herinneren, wat een fantastische kleden! Eén voor één hebben wij ze op Rosalie haar kamer gelegd om te zien welke wij maar vooral zij het mooiste vond en afgelopen week hebben wij ook aan onze volgers op Facebook gevraagd welke zij het mooiste vonden want een mooi kleed uitkiezen is best lastig! En hoe wel ik de vloerkleden allemaal prachtig vond had ikzelf een duidelijke voorkeur voor twee kleden. Dit waren de Berber en de Tropical Pink dus waar is nou welk kleed gekomen??? kamer klaarRosalie was helemaal weg van het kleed met de mooie roze bladeren en dat was om heel eerlijk te zijn ook mijn eerste keuze voor haar. Een mooi speels kleed waar zij heerlijk op kan spelen. En de Berder?… Die staat prachtig op onze kamer! 😉

 

Liefs Claudia xc

 

We zijn klaar!!!

7 gedachtes over “We zijn klaar!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s