Het wordt eindelijk weer mooi weer, het ideale moment om met je kleine uk lekker naar buiten te gaan.

20180423_133940.jpgIk heb na een lange zoektocht eindelijk de ideale luiertas gevonden; de Lässig rugtas. Ook mijn lieftallige echtgenoot neemt deze graag mee op pad. Naast dat deze tas heel fijn op de rug draagt, wat ik ideaal vind omdat ik mijn ukje in een draagdoek draag; kan hij ook met een hengsel over je schouder of aan de kinderwagen.

Mijn luiertas staat altijd ready- to go klaar omdat ik er van hou om direct te kunnen vertrekken, mijn grote-kleine man van 4 kan vaak niet wachten tot zijn zusje wakker is om naar de speeltuin te gaan en dan eten we daar wat lekkers.

De basisinhoud veranderd bij mij niet zo veel. Er zitten altijd voldoende luiers en doekjes in, die zijn nou eenmaal onmisbaar. Ook een setje schone kleertjes en zelfs 2 rompertjes gaan altijd mee in een zip lock zakje, die ik meteen gebruik om de vuile kleertjes in op te bergen. Daarnaast heeft de Lässig tas een heel fijn etuitje die ik binnen in de tas aan een speciaal haakje vastklik, waardoor ik hem altijd in een keer kan vinden met een paar essentiële items als billenwax van Oh-lief, handcrème voor mezelf en lippenbalsem die ik overigens ook op schrale plekjes smeer. Met het mooie weer is de meuk-vrije zonnebrand van ATTITUDE ook heel fijn om altijd bij je te hebben en een gaaf uv-werend hoedje geeft mij ook een gerustgesteld gevoel.

Afhankelijk van de leeftijd van je kleintje veranderd ook de inhoud van de tas geleidelijk. Mijn kleine meisje is alweer bijna 11 maanden dus geen ieniemienie meer en daardoor moet ik nu ook rekening houden met eet-momenten onderweg, dus een slabbetje, lepeltje en frisse doekjes zijn hard nodig. Een tuitbeker met water voor haar en een fijne thermos met thee voor mezelf is altijd fijn.

ea99dcaf5681f5ce8fef357bffdfcb703e530be1 Mijn meisje is verzot op haar speentje en als ze moe is biedt hij haar veel troost, wel klem ik hem altijd vast want het is een superleuk spelletje om hem alle kanten op te gooien. Haar Chewie eet ze letterlijk en figuurlijk bijna op, ik geef hem haar altijd tijdens verschoonmomenten, zodat ze even afgeleid is en stil blijft liggen.

Ik neem ook altijd een grote opgerolde hydrofielen doek mee. Ik gebruik die werkelijk voor àlles, als dekentje, om de kinderwagen af te schermen, als knuffellapje of om haar even op neer te zetten.

Zelfs met deze hele opsomming heb ik vaak nog genoeg ruimte voor wat persoonlijke spulletjes zoals een agenda, mobiel, sleutels en dat soort gebruikelijke spullen en zelf dan nog voel ik me geen pak-ezel. Een verademing. Wat nemen jullie allemaal mee onderweg?

Groetjes Lianne

Lianne en LivaLianne is Mama van Jurre (4) en Livia (11 mnd)
Wij hebben elkaar leren kennen omdat haar zoontje Jurre zijn favoriete knuffel kwijt was en van lieverlee kwam zij steeds vaker bij ons aan de keuken tafel en nu helpt zij mij van tijd tot tijd in de winkel of op een beurs. Zij gaat voor ons af en toe haar ervaringen als Mama met ons delen.

Op pad met mijn kleintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s