Het is weer kinderboekenweek en deze keer staat het in het teken van vriendschap.
Met als motto Kom erbij! De Kinderboekenweek is in het leven geroepen om kinderen te stimuleren om meer te lezen maar ook voorlezen vanaf hele jonge leeftijd is al belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van jouw kleintje maar het verhoogd ook het concentratievermogen. En hoe vaker ze iets horen hoe beter ze kunnen onthouden.

Zo weet ik nog heel goed wat mijn favoriete boek op de kleuterschool was. Ik was gek op Duimelijntje en nu kwam dat niet alleen vanwege het verhaal maar ook vanwege de 9200000049946856prachtige tekeningen in het boek, ik kon er uren mee zoet zijn terwijl ik nog niet eens kon lezen. Het leuke is dat ik daar wat van bij onze dochter Rosalie herken. Zij heeft een favoriet boek Matilda en de kleine vis en s avonds in bed pakt zij stiekem het boek en is zij aan het “voorlezen”. Het boek kan zij bijna letterlijk navertellen en dan is het net of zij echt leest!  Ze is inmiddels 5 dus het zal niet lang meer duren voordat zij in de boeken duikt!

Tijdens de Kinderboekenweek worden er in het hele land tal van activiteiten friendsge- organiseerd zo kun je in onze regio zo kun je in alle bibliotheken van BplusC een speurtocht doen, wordt er voorgelezen in de bioscoop en zijn er diverse activiteiten in het kindermuseum in Den Haag. Kortom één groot kinderfeest helemaal in het teken van lezen en vriendschap.

Nu vind ik lezen en voorlezen altijd erg belangrijk en net als ieder jaar geven wij dan ook bij besteding online of offline vanaf € 25,00 een kinderboek cadeau. Deze keer is de keuze gevallen op Max op de boerderij,  4 verhaaltjes oven de avonturen van hond Max op de boerderij.

Veel (voor) leesplezier!!

Het is kinderboekenweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s