Na een heerlijke zonnige vakantie wil je natuurlijk zo lang mogelijk jouw zomerse tintje vasthouden! Alleen zodra je thuis bent is dat toch een stuk lastiger dan gedacht en daarom wil ik je wat tips meegeven!

Lekker scrubben
Begin voordat je de zon in gaat met scrubben. Hiermee haal je de dode huidcellen weg en kan je kleur dieper doordringen in je huid. Ook tijdens je vakantie is het lekker om even te scrubben maar doe dit dat met een milde scrub en gebruik daarna altijd een hydraterende crème. Met een milde scrub haal je alleen de huidschilfers weg.

Hydrateer je huid
Door de zon moet je lichaam maar ook je huid hard werken om het vochtbalans op pijl te houden. Daarom is het belangrijk om je huid ook van buitenaf voldoende te hydrateren. Dit doe je uiteraard met een goede zonnebrand maar een aftersun direct na het zonnen en een volle bodylotion voor wat later op de avond is zeker net zo belangrijk.

Ga niet te lang in bad liggen
Of ga niet te lang onder de douche. Wil je zo lang mogelijk van jouw kleurtje genieten moet je vooral niet té lang gaan badderen. Ook hier droogt je huid vanuit. Dus ook na het douchen, badderen of zwemmen is het belangrijk om je huid direct in te smeren.

Voorkom vervellen
Goed smeren! Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te blijven voeden om zo uitdroging en vervelling te voorkomen. Gebruik een aftersun om de opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden en de huid na het zonnen te herstellen en intensief te hydrateren.

Veel water drinken
Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Eet veel fruit en groente
Voor een gezonde huid is het belangrijk om veel fruit en groente te eten. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vindt betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

Wij hebben diverse huidverzorgingsproducten voor het hele gezin in de webwinkel. Alle producten die wij verkopen zijn zoals wij het noemen meukvrij. Zo hebben wij het Nederlandse merk The Gift Label met een heerlijk verzorgingslijn voor mama en kind. Het merk ATTITUDE waar je we onder andere een hele suncare lijn hebben en het merk Linea Mammababy waar je naast de aftersun ook een refreshspray kunt vinden die ook geschikt is voor de allerkleinste.

6 tips om je zomerse kleurtje vast te houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s